TERRES - Pénédes Catalonië | ORGANIC WINE - Copy

€14,50 €11,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Komt van twee unieke Xarel·lo-percelen die het verdienden om hun eigen wijn te hebben. Wijnstokken worden geteeld volgens duurzame praktijken op kalkrijke bodems met aanwezigheid van mariene fossielen. 
We bereiken een frissere uitdrukking van Xarel·lo in mediterrane stijl met deze oude wijnstokken gesnoeid in gobelet en die genieten van een fris microklimaat dankzij hun oriëntatie die alleen het zwakste zonlicht van de ochtend opvangt en hen beschermt tegen de middaghitte.
Deze plots worden afzonderlijk bewerkt in zowel het fermentatie- als het verouderingsproces om de complexiteit te vergroten.
Met de hand geplukt, worden de druiven voorzichtig geperst met een zeer lage opbrengst.
Na een korte periode van pelcontact fermenteert elk perceel afzonderlijk in een roestvrijstalen tank met gisten van dezelfde wijnstokken.
50% ervan blijft in de tanks, terwijl de andere helft enkele maanden in Franse eikenhouten vaten van 225 liter rijpt zonder batonnage. Deze wijn heeft een uitgesproken mineraal-zout karakter, is gestructureerd, evenwichtig en fris. Beperkte productie: 5.000 flessen Variëteit: Xarel·lo
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »