TERRE D'ABOURIOU

Beschikbaarheid: Op voorraad
Abouriou is een druivensoort met een donkere kleur en vlezig vruchtvlees waarvan de oorsprong, hoewel mysterieus, zijn wortels heeft in Lot-et-Garonne. 
Eén ding is zeker, zijn bolwerk is inderdaad de Marmandais. Hier wordt zijn aanwezigheid geverifieerd in de 18e eeuw, hoewel het in de 20e eeuw met uitsterven werd bedreigd tijdens het enthousiasme van wijnboeren voor
Bordeaux-druivensoorten. De Marmandais en zijn wijnboeren hebben besloten om het te rehabiliteren om er hun "mascotte" van te maken. Deze aanpak gaat natuurlijk gepaard met een vrijwaringsprogramma dat erop gericht is deze endemische druivensoort te beschermen met de bouw van een serre om het te bestuderen en zijn genetisch erfgoed te behouden.
Deze wijn, voornamelijk samengesteld uit Abouriou uit de biologische landbouw, heeft een donkere en diepe kleur. De neus is gulzig en explosief, op rood en zwart fruit, zoals zwarte bes en framboos, en op kruidige en muntachtige tonen. Evenwichtig tussen
kracht en frisheid, de mond wordt ondersteund door een frame van fijne tannines. De afwerking is verhoogd met een vleugje kruiden.
Gastro: Rundvlees, eend maar ook pittige gerechten en charcuterie.
Te serveren tussen 16°C en 18°C.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »