CHATEAU LA SERRE St-Emilion Grand Cru Classé 2019

Beschikbaarheid: Op voorraad

Château La Serre ligt in het hart van Saint-Emilion, dat sinds 1999 met zijn wijnbouwlandschap op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze stad en zijn wijngaarden zijn het levende bewijs van deze wijnbeschaving die een eeuw later werd opgebouwd. volgens meerdere invloeden die hun stempel drukken op landschappen, woningen en monumenten.
Château La Serre heeft een dubbel uitzonderlijke ligging. Op de ene kant wordt het ksteel begrenst door het centrum van de stad met zijn beschermde historische sector, maar het is ook en vooral op een van de beste, zo niet de beste, ondergrond van de appellatie gelegen, nl. op het kalksteenplateau.

Land van geweldige wijnen: Zo is het naar het oosten en enkele tientallen meters van de wallen van het dorp Saint-Emilion dat de 7 hectare die de wijngaard van Château La Serre vormen, zich uitstrekken.
De exploitatie bevindt zich precies op het Menuts-plateau, een asterisk-kalksteen bedekt met dunne grond, met een ondiepe worteldiepte (enkele tientallen centimeters) die de beschikbare hoeveelheid water natuurlijk beperkt. De zuidelijke ligging vormt een ideale aanvulling op dit natuurlijke voordeel.
De wijngaard bestaat uit 80% Merlot en 20% Cabernet Franc, regelmatig vernieuwd om een ​​gemiddelde leeftijd van 35 jaar te behouden. Deze configuratie van druivensoort, geologie en uniek klimaat maakt Château La Serre tot een werkelijk uitzonderlijk terroir.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »