CHATEAU LA POINTE Pomerol 2019

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnprofessionals waren het erover eens dat Chateau La Pointe altijd kwaliteitswijnen had geproduceerd, maar velen waren van mening dat het verre van zijn volledige potentieel tot uitdrukking bracht. Daarom hebben Eric Monneret en zijn team sinds 2008 verschillende projecten geïnitieerd en gevolgd om de kwaliteit van de wijnen te optimaliseren:
- een volledige studie van bodems en kelders
- werk aangepast aan elk type perceel
- renovatie van de vatruimte die voldoet aan de milieuverwachtingen

Een volledige studie van bodems en ondergronden: Pierre Becheler, gerenommeerd geoloog die de terroirs van onder meer Châteaux Branaire Ducru, Cos'Estournel, Montrose en Palmer heeft bestudeerd, voerde dit onderzoek uit. De zeer interessante resultaten hebben geleid tot de drooglegging van bepaalde percelen in de zomer van 2008. Deze lokale ingrepen vormden een eerste marge voor de evolutie van de kwaliteit van de druiven.
Werk aangepast aan elk type perceel: sinds 2009 is het pand ook gebaseerd op deze bodemstudie om het terroir bijzonder nauwkeurig te lezen en zijn interventies te richten. Dit omvangrijke maar fascinerende proces, dat het waarnemingsvermogen vernieuwt, vereist uiteindelijk meer methode dan middelen. Château La Pointe is dus overgegaan van een globaal en benaderend beheer van de wijngaard naar een gedetailleerde en precieze aanpak.

Een renovatie van de vatkamer die voldoet aan de milieuverwachtingen: de vatkamer heeft nu vaten met een kleinere capaciteit. Deze beslissende ontwikkeling heeft het mogelijk gemaakt om in de kelders de fijnkorrelige plotbenadering die in de wijngaard is geïmplementeerd, uit te breiden. Elk perceel wordt dus geoogst op zijn optimale rijpheid, geïsoleerd in een speciaal vat en gevinifieerd volgens een aanpak die is aangepast aan zijn eigen kenmerken. De nieuwe vatkamer is ook uitgerust met een zonne-energiecentrale en een regenwateropvangsysteem

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »