Château DE LAMARQUE Ht-Médoc Cru Bourgeois 2020

Beschikbaarheid: Op voorraad

Het oudste kasteel in de Médoc-streek, Château de Lamarque is bijna duizend jaar oud. De familiegeschiedenis gaat terug tot de tijd dat Garison de Lamarque tussen 1050 en 1090 het oorspronkelijke versterkte kasteel bouwde om de regio te beschermen tegen invasies van de Vikingen. Ondertussen nam zijn neef, Gaubert de Fumel, deel aan de kruistochten. Het verhaal van de Lamarques en Fumels gaat vandaag verder. Georgine de Fumel, de markiezin van Evry bij wijze van huwelijk, is de grootmoeder van Pierre-Gilles Gromand d'Evry die vandaag verantwoordelijk is voor de wijngaard en het kasteel. De terugkeer van de familie Fumel naar Bordeaux, terwijl ze nog steeds hun bolwerk in de stad Fumel behouden, zorgde ervoor dat ze vanaf de 16e eeuw op hun beurt en zelfs gelijktijdig eigenaar werden van enkele van de meest prestigieuze crus: Château Haut-Brion (tot 1801), Château Margaux (tot 1811) en Brane-Mouton (dat later Château Mouton Rothschild werd) tot 1853 . Bovendien bezat de familie tot het begin van de 20e eeuw La Tour Carnet, Meney en Barrault. Aan het begin van de 20e eeuw ontwaakte Château de Lamarque als Doornroosje...
Gedreven door Marie-Louise d'Evry en haar man Roger Gromand, luidden de jaren 1960 het ontwaken en een echte "Renaissance" van Lamarque in. Door nieuwe aanplant en renovatiewerkzaamheden konden ze nieuwe faciliteiten ontwikkelen die aangepast waren aan de tijd. Na deze historische 'Renaissance' brachten Pierre-Gilles en Marie-Hélène Gromand nieuwe energie in het project door de basis opnieuw te bekijken: respect voor de natuur, ervoor zorgen dat de kwaliteit van de druivensoorten en hun onderstammen zijn aangepast aan de bodem, en een slow wine maakproces met een lange rijpingstijd. Zij zijn de 25e generatie uit het lange verhaal van deze familie en de 7e generatie die de wijngaard beheert op dit uitzonderlijke landgoed van 48 hectare, in de appellatie Haut-Médoc.
Tegenwoordig is Château de Lamarque lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux. Château de Lamarque kan binnen deze prestigieuze en verfijnde club worden beschouwd als gelijkwaardig aan zijn beroemde collega's, nl. de Grands Crus Classés.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »