Château CORBIN St.-Emilion Grand Cru Classé 2020

Beschikbaarheid: Op voorraad

A. Galloni - Vinous : 92-94 (06/2021) / Bettane Desseauve : 93/94 (05/2021) / Decanter : 93 (05/2021) / James Suckling : 92-93 (05/2021) / Quarin : 16.5 (04/2021) / Revue des vins de France : 94-95 (05/2021)

Een familieaangelegenheid: Sinds 1924 is Château Corbin eigendom van dezelfde familie. Van generatie op generatie doorgegeven via vrouwelijke lijnen, en nu eigendom van Anabelle Cruse (4e generatie) en haar man Sébastien Bardinet. Anabelle beleefde als elke oogst in Corbin. Als studente komt ze elke week naar het landgoed om kostbare momenten te delen met haar grootmoeder, Marie-Josephe Blanchard Giraud. Anabelle Cruse realiseert zich nu dat het deze momenten waren die ze samen doorbracht die haar liefde gaf voor de plek, de wijnstokken, het landgoed ... van Corbin als geheel. Sedert heeft ze, door hard werk en investeren aan Château Corbin zijn ziel, zijn kracht en zijn rijkdom terug kunnen geven en tegelijkertijd het prestige van zijn bodem kunnen onthullen. Dit door onophoudelijk te streven naar uitmuntendheid.

Anabelle Cruse Bardinet is Oenoloog van opleiding en eigenaar van het landgoed sinds 2007. Ze beheert deze cru sinds 1999. Jaar na jaar werkt ze aan de constante verbetering van de wijn en de productie ervan: vernieuwing van de percelen, herstructurering van de site, creatie van een nieuwe kelder ... De uitdagingen zijn groot, maar Anabelle pakt ze met nauwkeurigheid, passie en knowhow aan. De stijl en precisie van haar wijnen gaan spectaculair vooruit, aangezien de eigenaar van het landgoed, zonder enig compromis, haar intuïtie en haar credo volgt: druiven oogsten met optimale rijpheid om elegante, fijne wijnen te produceren, vol kracht en delicatesse, met behoud van de frisheid van het fruit en de zuiverheid van de aroma's. Al zijn keuzes zijn gemaakt om te resulteren in een uitstekende productie, met het grootste respect voor het terroir.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »