CHATEAU CANON LA GAFFELIERE 2019 St. Emilion 1er Grand Cru Classé

Beschikbaarheid: Op voorraad
Gelegen aan de voet van de heuvel ten zuiden van het middeleeuwse dorp Saint-Emilion, bestaat het terroir van Château Canon La Gaffelière uit klei-kalksteen en zeer filtrerende klei-zandbodems die bijzonder goed warme, zelfs hitte verdragen.
Door de aard van de bodem hebben de druivenrassen een atypische structuur ten opzichte van de appellatie en worden ze gekenmerkt door een perfecte balans tussen Merlot en Cabernet. 
Op dit terroir, waar de rijping heel vroeg plaatsvindt, bloeien de Cabernets opmerkelijk en telen de Merlot's weelderig.
Dit bezorgt de hier geproduceerde wijnen een uitmuntende kracht en een aromatische complexiteit die de natuurlijke elegantie en finesse van de wijnen van Canon La Gaffelière ondersteunen. Door het installeren van kleine cuves kunnen de wijnen parcelair worden gevinifieerd.
De verschillende fasen van de vinificatie verlopen langzaam, zonder overmatige temperatuurstijging, waardoor het beste van de oogst tot uiting komt.
Rijping op de fijne droesem brengt de intrinsieke kwaliteiten van de wijn naar boven door voor elke entiteit het voordeel van een individuele behandeling te bieden.
Handling en interventies worden drastisch verminderd en worden aangepast aan de karakteristieken van elke vintage.
Een lange lagering op de beste en nieuwe barriques werkt het geheel af waardoor we een krachtige intense en karaktervolle wijn bekomen meet een uitzonderlijk bewaarpotentieel.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »