CASA SILVA 5th Generation wit

Beschikbaarheid: Op voorraad

Net als de rode versie is deze wijn het witte visitekaartje van de vijfde generatie van de familie Silva. Een wijn die wordt gemaakt van de beste vaten van de estates in Colchagua Valley, zonder enige vorm van compromis. Van elke wijngaard wordt de beste wijn geselecteerd voor deze bijzondere blend. Dat betekent ook dat de blend van jaar tot jaar kan veranderen, omdat de resultaten per druif en per wijngaard van jaar tot jaar sterk kunnen verschillen. Vier componenten behoren tot de ‘vaste' onderdelen van deze wijn: sauvignon blanc uit Paredones, zeer koel aangeplant, op niet meer dan 8 kilometer van de oceaan; sauvignon gris en chardonnay uit Angostura, bij de historische winery, en viognier uit Lolol, waar koele oceaanlucht en warmere oceaanlucht met elkaar strijden. Deze combinatie van druiven en wijngaarden levert een witte wijn op met een bijzondere complexiteit; het beste wat Colchagua Valley op dit gebied te bieden heeft.

Alle druiven worden met de hand geplukt. De sauvingnon blanc en -gris rijpen op roestvrij staal, chardonnay en viognier ondergaan een houtrijping van ongeveer een half jaar, om de invloed van het hout beperkt te houden.

Breed uitwaaierende geur, prachtig complex, rijp citrus­fruit, ananas, abrikozen en kruisbessen; mooi vol en breed, sappig, rijp fruit, structuur, mooi hout, kruidige en krachtige finale.

Rijk en tegelijk levendig, daarmee een ideale partner voor kreeft of king crab. Gevulde kippenborst, coquilles en ook sushi gaan perfect met deze wijn samen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »