CHATEAU GRAND CORBIN St-Emilion Grand Cru Classé 2019

Beschikbaarheid: Op voorraad

Domaine du Château Haut Corbin werd in 1986 aangekocht en besloeg destijds 13 hectare wijnstokken, waarvan 6 hectare aangrenzend. Toen in 2010 15,5 hectare grond van het naburige Château Grand Corbin te koop werd aangeboden, was dat een fantastische kans voor Château Haut Corbin.
Op 31 december 2010 werd een verkoopovereenkomst getekend met de familie Giraud, die Château Grand Corbin al een halve eeuw in bezit had. Dit was een opwindende kans gezien niet alleen de nabijheid van de twee wijndomeinen, maar ook de complementariteit van de twee terroirs. De grondsoorten en texturen van de twee landgoederen lijken erg op elkaar en beide zijn gevormd uit door de wind gedragen zand over een diepe laag klei, een grondsoort die de Merlot perfecte groeiomstandigheden biedt. Sommige gebieden van de Grand Corbin-wijngaarden zijn samengesteld uit blauwe klei die vergelijkbaar is met die van de beroemde cirkel van blauwe klei in de wereldberoemde naburige appellatie Pomerol. In 2012 verwierf het landgoed ook nog eens vier hectare, van Château Le Jurat, een landgoed dat behoort tot dezelfde bedrijvengroep en grenst aan Grand Corbin, evenals drie hectare wijnstokken omringd door de Grand Corbin-wijngaarden die afkomstig zijn van een vriendelijke overname van een andere buurman van het landgoed. Deze zorgvuldig uitgevoerde acquisitiestrategie resulteerde in homogene grondposities, allemaal afkomstig van een groot, historisch heerlijk landgoed dat vroeger bestond uit alle 'Corbins'.
De wijngaarden van Grand Corbin zijn uitgebreid tot 37 hectare aangrenzende wijnstokken, waarvan 28,5 Grand Crus Classés Saint Emilion. Deze overzichtelijke structuur weerspiegelt de ambitie van het landgoed. Er zijn investeringen gedaan om de infrastructuur te moderniseren en verbeteringen door te voeren aan het laat 19e-eeuwse kasteel. ‘Er kwamen geen kolossale bouwwerkzaamheden bij kijken. Het belangrijkste was het creëren van state-of-the-art technische voorzieningen en een gastvrije ontvangstruimte voor onze bezoekers. Onze keuzes werden geleid door bruikbaarheid, puurheid en comfort', legt Philippe Dambrine, directeur van de wijndochter van de groep, uit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »